Exista mai multe tipuri de faina de grau. Diferentele sunt datorate soiului de grau, modului de cultivare, tipului de prelucrare , partii incluse din grau si, cel mai important, aditivilor inclusi ulterior in faina.
Responsabile pentru elasticitatea fainii sunt proteinele numite gluten. O cantitate mai mare de gluten in faina duce la obtinerea unui produs mai compact (de ex painea), in timp ce o cantitate mai mica duce la obtinerea unui produs mai aerat (de ex prajiturile). Stabilitatea cantitatii de gluten din faina este atent monitorizata de catre producatori.
Albire sau imbatranirea este un alt proces care diferentiaza faina. Faina alba se foloseste la aluaturi deoarece este mai putin lipicioasa si creste mai bine decat faina nealbita. Albirea poate fi realizata prin imbatranirea fainii in timp, fie prin mijloace chimice. Procesul de imbatranire indeparteaza in mod natural vitamina E prezenta in grau.
Faina imbogatita contine vitamine si nutrienti care au fost adaugati ulterior pentru a compensa pierderile din timpul macinarii si imbatranirii sau pentru a-i adauga un plus de vitamin in baza unei retete de productie.
Pentru a putea satisface asteptarile tuturor partenerilor nostri dispunem de un portofoliu variat de faina.
Produse alimentare
Cafea,
Ceai,
Faina,
Zahar,
Ulei,
Otet,
Orez,
Malai,
Conserve,
Dulciuri,
Mustar,
Ketchup,
Paste fainoase,
Bere,
Vin,
Energizante,
Sucuri,
Ape,
Bauturi alcoolice
Produse alimentare proaspete si congelate
Produse intretinere si igiena